swekarin

2015-02-24
22:17:08

Träning på brukshundsklubben

Jag hade tänkt åka till klubben på öppna träningen ikväll för att träna störning och skapa fokus på oss två. Så när sms plingade till från Anna o Ludde om träning ikväll på klubben var planen lagd för träningen. Perfekt, ultimata störningen. Lakrits är ju så glad i sin bror Ludde och att inte få hälsa och dessutom ha fokus på träning, ja det är jobbigt. 

När vi väl kommer dit är det isbana på appellplan så träning utomhus var svårt. 
Men när platsliggning gjordes så tränade jag linföring och kontakt med Lakrits 30-40 meter bort. Fick riktigt bra kontakt med henne o kunde träna delar av linföring precis som jag tänkt👍👍 Kul att se att det lönar sig att gå tillbaka till ruta 1!

O helt plötsligt dyker Martina och Hanna upp från klubbstugan. Ännu bättre störning tänker jag! Inget direkt hälsande utan här ska det vara fokus på mig/ oss! Klickern i högsta hugg! 
Aldrig lyckats med att få så bra fokus och lyhördhet från Lakrits tidigare med Martina (uppfödaren) med mormor Lisa, Hanna med mamma Hilda, och Anna och bror Ludde på plats! O de står precis där! Imponerande Fröken L!
Åhhh vad duktig hon var!

Sedan gick Anna, en till träningskompis o jag in i klubbstugan för fortsatt träning. Apportbocken måste läras att tas även fast den inte är vår. O även här fanns störning av Ludde o bulldog Berit och det gick det riktigt bra det också.😃

Just nu känns det som att starta i en officiell tävlingslydnads tävling i slutet av april inte är helt otroligt optimistiskt. Skön känsla att somna med, eller hur Lakrits!?