swekarin

2015-09-20
18:54:37

Äntligen MH dax!

Ja, det känns verkligen som så...äntligen!! 
I våras när övriga C-kullen från Boxplay gjorde MH beslutade Lakrits att det var tid för att löpa. Jag kände stor besvikelse men samtidigt kände jag att hon inte var fit for fight att göra MH när hon löpte. I samråd med Martina, min uppfödare, så beslöt vi att inte göra MH på Lakrits utan vänta till i höst. O så här i backspegeln är jag glad jag väntade för hon var hormonellt påverkad. Kanske, kanske inte visat på MHet men bättre att ta det säkra före det osäkra. Kullen var ändå för "gamla" med 2 veckor för att hamna med i registret på hundar under 18 månader som gör MH.  

Så idag var det dax! Jag fick plats på Farickos o Lotta Johanssons MH. Vad jag sett fram mot denna roliga timme. O även fast det inte är ett prov kände jag pirr i magen! Men med vår egna hejarklack i form av Hanna, Hannas mamma Karin o Johanna så var vi trygga för att möta det kommande äventyret. Tack för att ni tog er ut tidigt en söndag morgon för vår skull! 

Ni som inte vet vad MH är så är det en mental beskrivning på hunden (endast brukshundar). Finns andra men liknande test för andra raser. Vad som skiljer vet jag inte.....skottet bland annat kan jag tänka mig?!

Att jag hade "the black pearl" i andra sidan av kopplet var inget nytt, men att få gå igenom det här testet där man testar hunden i flertalet olika situationer, lek, kontakt, skrämsel, lek igen o avslut med skott bekräftade verkligen hon är the black pearl!!😍😍 I stort så var hon så som jag upplever / uppfattar henne. 



Men det var egentligen 2 saker som förvånade mig, spökena och skotten.
Spökena backade hon inte ett steg för vilket jag trodde hon skulle! Skottet hade jag inte riktigt väntat mig att hon reflekterade som hon gjorde hon. MEN helt väntat återgick hon direkt till att leka. Men helt klart en 1:a på skott! 
Duktiga tjejen, hon står pall för rätt himla mycket! Jag känner vi kommer bli ett ännu bättre team nu när jag fått förstå mig på henne ännu bättre  i olika situationer 😃 

Det fina är att vi även fått det hela på film som kommer hem i brevlådan om någon dryg vecka. 😃👍 

Så nu är tjejen både friröntgad och har mentalstatus med riktigt bra resultat på båda! Jag är otroligt glad vill jag lova!! Ett grattis till mig o Lakrits men även till Martina!

Men här slutar inte en bra dag. Dessutom så fick jag idag en otroligt fin present av Lotta o Sabina! 

Vad jag gjort för att få ett så fint konstverk som ska hänga på väggen vet jag inte! Men jag är mäkta stolt o glad att få ha ett så här fint boxer konstverk som ser ut som Lakritstrollet, svart boxer, hemma. Kommer värma i hjärtat i höst när jag inte kommer kunna ha Lakrits hemma och kanske tycker livet är skit.  Ett Stort Tack Lotta o Sabina, ni är underbara och så goa!!! 😍 

Nu sussar lilla trollet i soffan helt slut! Puss på nosen säger vi från oss för nu!