swekarin

2017-01-22
10:04:00

Coachinggrupp #1- Yes we can

Första coachinggruppens tillfälle är avklarad och vilken inspirerande torsdag med en grupp av bara boxer och dess förare som satsar framåt. 

Vi hade fått en läxa till i torsdags där vi skulle skriva ner vilka mål vi har, vad som gör mig o min hund starka, svaga, jag som hundförare; starka svaga sidor, min hunds starka o svaga sidor. 
Det kan låta lätt men det är inte alltid lätt. Lättare att hitta negativt än positivt vilket jag tyvärr har jag lätt för när det när det kommer till mig själv. Men jag har blivit väl medveten om detta och jobbat med mig själv på att ändra på den attityden. Så hemläxan känner jag att jag fick till utan att klanka ner på mig själv. Det blev ett sätt för mig att sätt ord och konkretisera svårigheter vi har och något som ska jobbas med och mot under våren. 
 
Vi började dagen med att gå igenom allas "läxa". Så spännande och intressant att höra alla. 
Sedan var det dags för lite träning. Tanken är även här att vi alla måste ta ställning till var börjar vi/ vad tränar vi på. Pia är "bara" där för att hjälpa till / guida oss med det vi gör. Vi själva ska driva vår träning. Och tack och lov är jag väldigt måldriven, det underlättar. 
 
Det finns många svårigheter i vår träning. En är att jag inte alltid har med mig Lakrits på lydnaden. Så innan vi gick in på plan fick jag även med mig att vad gör jag om jag inte får med Lakrits?! Hur agerar jag? Det blir väldigt viktigt att jag agerar på rätt sätt; positivt. Inga negativa tankar och känslor från min sida. Annars drar jag ner Lakrits i dålig sinnesstämning. Så alltid alltid Yes we can men även en plan B och till och med en Plan C i bakfickan för hur jag agerar om Lakrits inte är med på planen.
 
Min plan A var lek för att sätta värma och sätta igång henne i torsdags eftersom leken gått framåt, men redan innan vi gick in på planen för passet så kände jag att Lakrits inte var på det humöret. Så plan B fick det bli, Godis belöning vilket var helt rätt beslut.
 
Under dagen jobbade jag med två moment;
1. Fotgående- uthålligheten och attityden
 
 
 
 
Detta är bara två filmer från första passet. Så mega stolt och impad över mig/ oss! Aldrig aldrig har vi pumpat på i fotgående som i torsdags! Yes, WE can!
Hör Pias coaching i bakgrunden vilket gör att jag vågar utmana men framför allt tror på det vi gör så jag pumpar på! Vilken attityd från Lakrits! Jag kan till och med korrigera henne på slutet då hon tappar fokus pga oväntad störning och släpper fokus. Tidigare har hon blivit så obekväm och lagt av när en sådan korrigering skett. Men nu är hon direkt tillbaka och fokar på mig. Vägen hit har varit lång!! Det är en början, den känns stabil men för ett stabilt fotgående är det en bit kvar. Men med Pias hjälp, gå framåt sakta och inte stressa fram så kommer detta bli fin fint. Jag har inga tvivel längre för Yes, WE can! 
 
2. Framförgående- rakheten i "utskicket" utan och med koppel
 
 
 
 
Här har vi haft problem med att Lakrits drar ut åt vänster. Pia är snabbare än snabbast och plockar upp problemet och säger, kasta med höger! Japp, så var problemet borta. Hahahaha.
Men i torsdags kom en helt ny svårighet in....stadgan när jag står framför henne är borta pga att Lakrits är så på och motiverad för träning! Ni anar inte vad lycklig jag blir att se att Lakrits gör sådana saker pga att hon är motiverad att jobba på lydnasplanen!
 
Efter passen var det lunch och ytterligare ett teori pass. Inventering av oss själva och våra moment vilket även är vår nästa hemläxa. Varje moment ska delas upp i mindre delar och dessa delar måste vi fundera vad momenten behöver för att kunna genomföra de rätt och bra.
Som exempel gick vi igenom fotgåendet som vi delade upp i 10 olika delar. Dessa olika delar måste ha ett flertal delar såsom belöningsplacering, precision, tajming etc.
Man skapar som en mind map och därifrån ska vi sedan ge plus eller minus på hur vi står i varje del inom momentet vilket i slutändan kommer kunna hjälpa till hur och vad vi ska träna på för att vi ska komma i hamn momentet men även med våra mål som vi satt för året. Jäkla spännande och motiverande tycker jag! Och hundträning kan bli hur komplext som helst! Det går att bryta ner till förbannelse om man vill och analysera minsta beståndsdel. Jag har nog aldrig riktigt tänkt på hundträning på det här sättet men har jag en coach som tävlat i VM i lydnad så ja, då får man lära sig hur proffsen gör för att nå sina mål!
 
Torsdagen bara rann iväg och strax efter 16 var vi klara. Då hoppade jag, Lakrits, Monica och Zoda in i min bil och åkte mot Bäckevarv där Karin, Martin och Lova (Lakrits syster) bor. Härlig middag med massa hundsnack för att sedan sova gott. På fredagen gav vi oss ut i spårskogen. Alla tre hundarna var grymma! Men det räckte inte för oss för på kvällen åkte vi faktiskt in till Årjäng och körde en timmes lydnadspass.
Lördagen blev lungare, "bara" en isig men solig prommis innan vi satte oss i bilen för att köra hemåt.