swekarin

2016-06-30
23:28:20

Träningstävling

Really should write about Midsummer but so much to tell....it will come but this is more of a training remember blogg post from tonight.

Japp så körde vi en träningstävling på Norsborg för att se hur vi ligger till eftersom tävlingen sist var lite katastrof artad.

Jag bestämde mig långt innan jag kom på plats att idag skulle jag hela tiden belöna upp Lakrits för allt som jag ville ha fram. Allt från blick mot mig till att hon genomför moment bra där vi har svårt även fast moment ej är klart, klarar av att höra / inte sätta igång på kommenderingen utan på min kommendering/ kommando, bra attityd mm mm. Massor att jobba med med andra ord!

Ikväll spelade poängen mindre roll men den blev riktigt fin.
Men för mig handlar det om känslan jag har med min hund på plan och att vi genomför träningstävlingen på det sätt jag tänkt. Och om vi gjorde det!! Verkligen bra jobbat av Lakrits som är trött i kolan efter 1 veckas
besök som bott hos oss. Dessutom har vi inte bott hemma vilket tar ännu mer på krafterna.

Vi kan börja med platsen som jag inte kommer glömma i första taget. Får otroligt bra fokus från henne.
Hon sitter fint, belönar upp eftersom hon tenderar till att lägga sig ner, rätt bra stökigt i ledet, belönar upp fokus på mig, något i pudeln bredvid stör lakrits redan där.....visar sig att det är en riktig pip maskin som inte riktigt ligger still. Hunden till höger....ja vi hinner knappt lägga ner hundarna så gör den sitt "utfall" mot hunden till höger om den. Tur hunden var i koppel!!!! Tvekade lite, men såg kopplet, såg Lakrits låg stabilt, gick mina 10 meter bort. Då sätter pip maskin/ pudeln igång. Ägaren skriker efter ett tag på den o går med rätt arga steg mot sin hund....ugggh. Men seriöst, kan ej vara mer stolt och nöjd. Lakrits tittar på hunden men ligger så stabilt på sin plats! Inte alls orolig. Stolt o varm i hjärtat! ❤️ belönade o belönade som bara den när jag kom tillbaka till henne!!!

Fanns så mkt bra att poängtera om denna kväll.

Linförighet hade jag hjälp i form av godis i hand i högre lägre. Ja frolic under armhåla under helt moment funkar ej, tappar ju den. Så satsade på väldigt tydlig hjälp o det gick skit bra! Sneda sittande o lite så men annars riktigt bra.

Läggandet var segt men jag är nöjd, Hon var med.

Inkallning, kommentar tempo....Hahah då skulle de sett henne för en månad sedan.... Så super nöjd där med.

Nu märker jag verkligen av att hon är trött. Seg start i ställandet men hon gör det o det blir snyggt! Belönar dock upp ställandet eftersom vi har lite svårt där.
Hon lägger sig gärna.

Apporten, nja den var sjukt äcklig men tar den knappt med dock endast med sina små boxerläppar men däremot håller hon den hela tiden!! Bra jobbat men ställer sig upp när jag tar den.

Hoppet, super fint men tyvärr var det något på marken som drog så sniffade otroligt mycket o fick inte in henne vid sidan utan massa hjälp.

Allt som allt är jag super nöjd.
Fullföljde med belöningar som jag tänkt, jobbade med att klappa i händerna mellan moment som
belöning/ beröm. Lakrits börjar köpa det verkligen och inser jag måste jobba ändå mer på detta klappande o positiva prat belöningen. För det är ju just detta med att inte få ha godis hjälpen på
Tävling. Då är belöningen klappa händerna / social belöningen som måste övervinna allt annat!

Men allt som allt är jag så nöjd med henne. Det börjar verkligen vara glädje, o fokus....nu måste vi träna uthålligheten. Svår balans att få ihop allt. Men vi kommer fortsätta att träna hela sommaren med
lydnaden. Tyvärr blir spåret rejält lidande.....
Men helt klart har ändrad träningstänk sedan i maj givit resultat. Det tar bara mycket tid men som Ingrid sa ikväll, det kommer bli bra det där! O jag tror det också! Jag börjar verkligen tro på att vi ska kunna tävla och få ok poäng. Kanske resultaten kommer först nästa år men då får de göra det.
Det viktiga är att jag får fram den där känslan, glädje och samspelet jag vill ha. Inser ju själv att det är otroligt vilka framsteg vi gjort på kort tid. Jag har även fått en tydlig målbild på hur jag vill att vi ska funka som team. Så kommer resultaten om några år, ja då får det vara så.
Målbilden med känsla, glädje o samspel är så mycket viktigare för mig inser jag! Over and out efter en riktigt bra träningstävlingskväll.