swekarin

2018-11-15
08:22:48

Livet med hund inte alltid en dans på rosor

Det har varit tyst bra länge här nu. Livet har rullat på, Ärtan har hittat sin plats i flocken. 
Men det är inte alltid roligt. För en knapp månad sedan fick jag besked om att Lakrits har en riktigt trasig rygg, L7/S1. 

Jag har sett små saker under en tid, sedan i våras, men inte tänkt mer än att jag lägger det här på minnet. Men så kom hösten med kyla och fult och fick direkt dålig känsla, något är inte alls bra! Hela hennes sätt att vara, lång i sinnet, hur hon står, eller rättare sagt, hur hon inte står då hon hellre vill sitta trots kallt på backen. 

Så vi tog oss till veterinär och röntgade hennes rygg. Jag hade kallt räknat med spondylos men hennes rygg såg riktigt bra ut så tänkte pust, skönt det här kanske inte var så farligt. Men så kom nästa bild och ja det blev nog en smärre chock. L7/S1 kotan var rejält påverkad, läs totalt, och bara pålagringar. Kotan framför var något påverkad (pålagringar/ spondylos) men inte speciellt mycket.
Veterinär gav mig inga direkta positiva vibbar, gick hem rätt chockad och med en hund påverkad av att varit sövd. 
Tankarna gick jag vred o vände på saker och ting. Men efter några timmar då chock lagt sig så ringde jag veterinär och bad om remiss till sjukgymnast för att få mer kött på benen. Så nu ska vi träffa sjukgymnast imorgon. 

Men det har varit tufft dessa veckor. Jag märker att hon inte är topp alls. Går helst 3 meter bakom och är endast glad ute om vi är vänner som ses. Självklart kan grå vädret kan spela in även för hundar så försöker att inte lägga för mycket huvudbry i situationen som den är just nu.
Men det blir så tydligt då Ärtan är en pigg o glad hund medan Lakrits endast 5 år känns som 10+. 

Men planen är lagd i mitt huvud. Nu ska jag få den bekräftad. Men startskott i planen blev förra veckan. Då fick Lakrits massage med laser. Och jäklar vilken skillnad redan där! Uppmjukande och lossande av spänningar. Wow kan jag säga då jag såg ett helt annat steg men även blicken i Lakrits var mer glad! Och Otroligt trevlig och bra massör i Anna på Stockholms hundmassage. 
Sedan tänker jag vattentrask/ sim, balansträning när styrkan är bättre i bålen, fortsätta med massage o laser, alltid back-on-track täcket på. 

Dessutom så kommer jag köra en hel del kosttillskott för Lakrits. Hon får redan Forevers Aloe vera i sin mat men Som återförsäljare för Forever, ett hälsoföretag, med bla. massa grymma kosttillskott så är det en självklarhet att faktiskt applicera dessa fast i mycket lägre dos. 
(null)

(null)

Men jag kommer nu även ge henne Forever Move. Ett superspännande kosttillskott för hela rörelseapparaten. Jag använder det själv och märker skillnaden i hur mina leder inte knakar och är "torra". Får mer studs o steget tack vare det. 
Move innehåller NEM® äggskalsmembran och BioCurcTM gurkmejaextrakt, kollagen, hyaluronsyra mm. Preparatet är utvecklat speciellt för människor med en aktiv livsstil. Helt rätt känner jag att pröva på min hund!

Fortsättning följer men jag är ändå positiv i det hela även fast vi kommer få ändra vår livsstil lite grann då det inte ska tränas och nötas moment såsom hopp och kryp. Helst inga snabba starter eller stopp men jaja vi får se vad tiden har att ge. Nu jobbar vi framåt och att det går att få Lakrits att må bra och få ett liv utan smärta.