swekarin

2015-05-15
10:21:50

Lång helg= kvalitetstid med vovven

Kristi himmelsfärd o vad underbart! 4 dagars ledighet och det känns det behövs! Rätt mycket som är på gång nu utanför jobbet och det tar ut sin rätt. 
Sovit extra länge på morgonen....typ 07.40. 

Igår hade jag tänkt träna lydnad men blev lite miljöträning på Gubbängens fält och inoff utställning där Lakrits goa dagis kompisar ställdes. Väldigt sällan jag ser Lakrits med svansen mellan benen men oj oj vad den åkte långt mellan benen. Märker skillnad på Lakrits när det är generella utställningar och boxerspecialer. Hon blir helt otroligt orolig vid "vanliga" utställningar vare sig det är ute eller inne. Jag har gjort analysen att det handlar om att hon plockar upp osäkerheten i många andra hundar. Kan vara helt fel ute men hon är aldrig så låg o osäker som vid sådana här tillfällen. Men inte alls lika mycket vid boxerspecialer.

Efter visit där var tanken att åka till Södra BK för lydnadsträning. Insåg snabbt att miljöträningen tog skiten ur henne så jag tänkte om och det blev spårupptag och träna spårpinnar. Gick otroligt bra, 3/4 tog hon! Spåret älskar hon!

Eftersom det blivit dåligt med spårande så beslöt jag mig för igår kväll att se hur hon skulle ta spåret med spårpinnar i. Först lade jag spåret och sedan prommis med Lakrits för att rasta. Hittade grym liten glänta och gjorde två inkallningar på ca 15 m avstånd. De första två gångerna kom hon gående/ springande bakom mig när jag gick ifrån henne. Men 3 o framför allt 4 gick det riktigt bra. Hon slår dock i mig när hon kommer precis vid mig o vänder runt som inte är så bra. Men plus är att hon fattat att hon ska sätta sig i fotposition o så har hon bra med fart!

Nåväl spåret......
Det blev få vimplar för att jag ska sluta styra Lakrits utan lita på henne. 
Dock blåste det bra vilket syns på spårappan för hon går konstant på "fel" sida och det var så blåsten låg på. Trots det tog hon 2/3 pinnar.  Nummer 1 och 3. (Appen visar 2 o 3?!) De pinnar hon tog markerade hon väldigt tydligt och sista greppade hon faktiskt! Precis det jag vill. Det har gått rätt snabbt fram med att hon markerar spårpinnarna. Inte länge sedan jag gick över till spårpinnar från skogspinnar eller leksaker. 
Dessutom var hon riktigt bra när det var riktningsändringar i spåret. Jobbar systematiskt och vänder tillbaka själv när hon inser det blev fel. 

Känns som att mycket går framåt sakta
men säkert o spåret bara älskar hon så måste bli bättre på att lägga spår! 
Fröken är ju faktiskt bara 19 månader o jag är novis på det mesta med vad jag gör för aktiviteter med Lakrits så roligt att se att vi båda lär oss hela tiden!